El concepte d'emoció ve del llatí «emot», que significa «moviment o impuls». Les emocions són reaccions davant d'un estímul de caràcter puntual i temporal. És a dir, les emocions tenen un estímul, ja sigui intern o extern, que les genera pel que es consideren les respostes fisiològiques i immediates davant d'una situació determinada. Aquestes reaccions vénen donades per la interpretació que fem de la situació, que sol ser tan ràpida, que no acabem de ser-ne conscients. La màxima expressió de les emocions es presenta a nivell corporal notant com el cos es refreda o s'escalfa, es tiba, etc.

Les emocions són un conjunt de respostes hormonals que ens disposen a lacció. Aquestes influeixen tant en els processos cognitius de l'ésser com en la salut física i mental. Un exemple seria la joia, que afavoreix la creació de neurotransmissors com la serotonina que benefica l'organisme, reforçant-ho.

Tomes decisions únicament basades en la raó o per contra també t'impulsen les emocions? L'energia de l'elecció és emocional, aquest és el repte de la intel·ligència artificial.

Som éssers emocionals tant com éssers racionals. Quan naixem som totalment emocionals, i anem adquirint habilitats per afrontar la vida de manera racional. Les emocions segueixen a la nostra vida, però la societat no ens ha ensenyat a reconèixer-les, arribant fins i tot a reprimir les nostres emocions. Ens han educat pràcticament per ser emocionalment ignorants, quan som per naturalesa éssers emocionals.

Català
A bloggers %d els agrada això: