Com estàs?

Si et pregunto Com estàs? Què em contestaries

Probablement la teva resposta sigui bé, bé, llençant, més o menys, etc. Pots fer la prova si vols en família o amb els teus amics, veuràs quin poc llenguatge emocional tenim.

La majoria de nosaltres hem estat educats per ser pràcticament uns ignorants emocionals.

L'altre dia estava sopant amb la meva parella i els meus fills en una terrasseta. Com algunes vegades solem fer quan ens asseiem a sopar, ens preguntem: com estàs? Les nostres respostes han d'anar més enllà del típic bé, etc. havent de cercar l'emoció que sentim. La meva filla va contestar “tranquil·la”, la meva altra filla va contestar “satisfeta”, la meva parella va contestar “alegre”, i jo no sabia què contestar.

Em sortia la paraula “tranquil·la”, però em mirava a dins i sabia que no era tranquil·la l'emoció que jo sentia; després em venia la paraula “tristesa” i entenia que tampoc era l'emoció que sentia, vaig seguir mirant dins meu fins que em vaig adonar que la meva emoció era: nostàlgia.

Entendre l'emoció que sentia, “nostàlgia”, em va fer acceptar la meva sensació d'entre tranquil·litat i tristesa. Vaig sentir llavors una pau interior en entendre que aquesta emoció era perquè estàvem sopant davant del pis on jo vivia abans de mudar-me amb la meva parella.

Va ser com una trobada amb mi mateixa, va ser com entendre'm, acceptar-me i saber que l'emoció m'estava dient que em sentia orgullosa de la meva època viscuda sola en aquest pis.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Català
A bloggers %d els agrada això: